نعناع فلفلی

نام علمی :Mentha piperita
نام انگلیسی : peppermint   
خانواده :  Lamiaceae

نعناع  فلفلی گیاهی علفی و پایا با ساقه های چهارگوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش است. ساقه ها در این گیاه به دو نوع خزنده (استولون) و زیر زمینی (ریزوم) می باشد، برگ‌ها متقابل، بیضوی، دندانه دار، نوک تیز و کمی پوشیده باکرک است. از تمامی قسمت‌های گیاه  بوی معطر و مطبوعی استشمام می گردد. گلها در ماههای مرداد و شهریور ظاهر می گردند ، رنگ گل کم و بیش ارغوانی مایل به بنفش بوده و به تعداد زیاد در مجاورت یکدیگر  مجتمع می شوند . میوه کپسولی به رنگ قرمز است که دارای بذرهایی بدون توان رویشی می باشد. برای ایجاد پوشش مناسب با این گیاه گل ها باید حذف شوند . نعناع را در اکثر نقاط می توان کشت کرد اما مناطق خیلی سرد برای کشت آن مناسب نمی باشد . تکثیر آن از طریق تقسیم ریشه و قلمه ساقه صورت می­گیرد .  بطور کلی خاک های اسیدی و زهکشی شده خاکهای مناسبی برای کشت نعناع می باشند . اندامهای هوایی نعناع تحت تاثیر سرمای زمستان از بین می رود ولی اندامهای زیر زمینی زنده بوده وفعالیت خفیفی دارند . ریشه نعناع چندان عمیق نیست و به صورت پراکنده در سطح خاک گسترش می یابد . نعنا داراي خواص ضدنفخ، ضد درد، ضد اسپاسم، هضم کننده، تقويت کننده معده، ضدتهوع، ضدميکروب و ضد اکسيدان است .

 نعنا یک گیاه پوششی خوراکی برای سطح باغچه است و سایه افکنی مناسبی به ویژه برای قسمت های مرطوب باغچه دارد . نعنا به سرعت گسترش می یابد و به آسانی تکثیر می گردد کافی است قلمه آن را در خاک باغچه بکارید و یا حتی ساقه های واجد ریشه خریداری شده از سبزی فروشی را در جای مورد نظر قرار دهید .